Descriere delcamag

Dolomita amorfa , spre deosebire de cea cristalina are o legatura mai slaba intre ionii de calciu si magneziu ceea ce favorizeaza descompunerea si asimilarea in corp/planta mult mai rapida. Pe scurt , calciul si magneziul, impreuna cu alte minerale (nu singure) – fier, fosfor, mangan, cupru, cobalt, zinc, seleniu, sodiu, si altele sunt nu foarte importante organismelor vii, ci esentiale.

Del-ca-mag tot o sursa anorganica de minerale – in speta calciu si magneziu, nu altele (deci nu este suficienta), dar care nu are structura cristalina (cea mai greu asimilabila, uneori deloc, de catre organismele vii), ci amorfa – ceea ce o face mai usor asimilabila de animale si plante. Deci, la un pret asemanator cu alti bolovani macinati, dolomita este mai “bio-disponibila” in calciu si magneziu.

Delcamag, Dolomita amorfa la 2 kg este creata special pentru flori

1.Bovine

Vaci de lapte – asigurarea necesarului de calciu indispensabil sintezei laptelui. De asemenea, se recomanda in cazurile de hipocalcemie, tetanie, toxicoze, rahitism, osteomalacie, acetonurie, anemie. 175 g /zi;

Tineret taurin imbunatatirea performantelor de crestere. 120 g /zi;( 5 – 15 luni)

Tineret aviar cresterea performantelor, imbunatatirea raspunsului imun. 50 g/zi; (dupa intarcare pna la 5 luni)

2.Plante si arbusti

La pomi fructiferi – 1-1.5 kg la pomii tineri pana in 2 ani

– 2-3 kg .Del-Ca-Mag pentru fiecare pom in functie de marimea pomului.

La legume – 3 tone/ha o data la 3 ani,recomandat toamna,dar se aplica in orice anotimp.

3.Caini si pisici

Pentru mentinerea sanatatii, dezvoltarea armonioasa a tineretului, prelungirea vietii,aspect de animal sanatos cu blana stralucitoare, previne caderea parului.

Greutatea cinelui Cantitatea de hrană Adaos Del-Ca-Mag
1-3 kg 100-200 g 2-5 g
3-6 kg 250-450 g 5-9 g
6-10 kg 450-650 g 9-13 g
10-20 kg 650-1000 g 13-20 g
20-30 kg 1000-1500 g 20-30 g
30-50 kg 1500-2000 g 30-40 g

Pentru menţinerea sănătăţii, dezvoltarea armonioasă a tineretului, prelungirea vieţii, aspect de animal sănătos cu blana strălucitoare, previne căderea părului. Mod de administrare: se administrează n hrană n procent de 2% .

4.Ovine

Ovine adulte Ajuta la obtinerea de miei sanatosi si vigurosi,bine dezvoltati, stimuleaza productia de lapte si prevenirea diferitelor boli, cum ar fi instalarea hipocalcemiei oilor,boala grava din timpul gestatiei sau imediat dupa fatare,cu evolutie acuta si tetania de iarba prin lipsa de Magneziu.

Scroafe – Pentru scroafele gestante si in lactatie doza asigura nasterea de purcei vigurosi,bine dezvoltati, laptele produs este de calitate pentru hrana purceilor sugari si previne osteomalacia scroafelor (decalcifierea oaselor),boala grava care necesita tratament costisitor sau animalul ajunge sa fie sacrificat de necessitate.

Porci la ingrasat de peste 40 kg– Asigura dezvoltarea normala a oaselor si cresterea in greutate, pentru decalcifierea oaselor in cazul furajarii hiperproteice si previne si elimina efectele rahitismului.

Purcei intarcati– Asigura sanatatea oaselor,purcei mai vigurosi si mai sanatosi,se dezvolta mai bine, previne instalarea rahitismului la purcei,cu efecte grave asupra sanatatii,vietii si productiei viitoare.

  1. Pui

pui de fermă primele 10 zile de viață: 1.8 g %;

pui de fermă intervalul 11-22 zile: 1.66 g %;

pui de fermă intervalul 23-42 zile: 1.51 g %;

pui de țară intervalul 1-150 zile: 2g/zi

 

  1. Flori

Da rezultate bune impreuna cu compostul folosit ca ingraşamnt. Prin conţinutul de calciu şi magneziu este implicat in dezovoltarea plantelor, sanatatea radacinilor, tulpinilor şi a frunzelor.

Flori de gradina sau cultivate in solar: 3-4 tone/ha (0,3 0,4 kg/mp cultivat).

Flori cultivate in ghivece: In funcţie de marimea ghivecelor de flori 0,05 0,15 kg (50 150 gr

Rafturi magazin toneti tejghele vitrine mobilier sticla pentru spatii comerciale la comanda in toata Romania